KENANGAN DI HONG KONG

KENANGAN DI HONG KONG

Wednesday, April 05, 2006

POPIA CAPCAI KOREA
50 sheet Kulit Popia saiz besar
2 ketul isi ayam (bahagian dada)
5 ~ 7 cendawan (tak tau nama)
2 genggam taugeh
1 batang karot
2 ketul soon (pek kecil)
2 biji Bawang Putih
1/4 bawang Besar
2 sudu kecil Olive Oil
Lada Sulah
Garam

Cara Membuat:

Rendamkan soon
Isi dada ayam + Bawang putih + bawang besar dicincang
Karot diparut
Cendawan dipotong2




Panaskan minyak
masukkan bahan2 yang telah dicincang
agak layu masukkan Soon + karot + taugeh + cendawan
kacau2 ...
masukkan lada sulah (Ajishio) + garam secukup rasa

Api boleh dipadam setelah bahan2 tadi kering dan soon agak kembang..

sejukkan dan balut la ikut ketembaman popiah masing2...
hhehehee.. cuba yer jangan tak cuba..



Pastu goreng ler popia tu.. dan cicah la ngan Sos Life Thai Chilli...
Ini la rupanya cendawan yang bagi tau tu..






Ok selamat mencuba..

No comments: