KENANGAN DI HONG KONG

KENANGAN DI HONG KONG

Friday, October 20, 2006

Tart Nenas Seoul


Ini ler rupa Tart Nenas aku this year.. gumuk2 pun ada.. janji gebussss..
Ni dah bakar dah..
emmp satu adunan dapat ler 100 biji.. itupun kalau buat kecik2.. rugi kalau buat berniaga nih..
Resepi:
400g butter
80g Gula icing
3 biji Kuning telur
esen vanila
tepung gandum 6 - 7 cawan
Cara: kacau butter + gula icing
masukkan kuning telur dan kacau lagi
masukkan essen vanilla
dan tepung gandum
(Doh jangan keras sangat)
Jem Nenas:
1 ~ 2 biji Nenas dipotong dadu dan diblend
pastu masak dan masukkan gula secukup rasa
kulit kayu manis setengah batang
masak hingga kering.
bulatkan seperti bentuk buah kurma.

No comments: